SPLECIONE / ART Generacje 2022

Zapraszamy na finał VII edycji Art Generacji!

Zapraszamy na finał VII edycji międzypokoleniowego projektu Art Generacje – spektakl „Splecione”.

Art Generacje to międzypokoleniowy projekt edukacji kulturalnej, którego uczestnikami są osoby z różnych pokoleń.

Tematem tegorocznej edycji projektu jest SOLIDARNOŚĆ rozumiana jako poczucie wspólnoty, współodpowiedzialności, niesienie pomocy innym, empatia, porozumienie, tolerancja.

Spektakle odbędą się 6 i 8 grudnia o godzinie 19:00 w Centrum ŁOWICKA (ul. Łowicka 21) na Starym Mokotowie.

Wstęp wolny.

Zobacz, jak wyglądają przygotowania do spektaklu!

Po spektaklu przeprowadzone zostaną także warsztaty z widownią przygotowane przez Aldonę Żejmo-Kudelską z uczestniczkami projektu - aktorkami spektaklu.

W tegorocznej edycji uczestniczki projektu szukały odpowiedzi na pytania: czym jest solidarność? Z kim możemy być solidarni? Z ludźmi w potrzebie? Z ludźmi innej narodowości, pochodzenia społecznego? Ze zwierzętami, światem przyrody, planetą? Jak budować porozumienie? Jak dbać o empatię? Czy solidarność jest nam potrzebna?

Przedstawienie porusza temat powiązań, splątań, zależności, jakim podlegamy. To powiązania między ludźmi. To zależności jednostek od kultury i norm, wśród których dorastamy. To podleganie historii, która wpływa na nasze życia. To więzi z naturą, rozumianą jako Matka i z duchowością obecną w postaci natury i pamięci o przodkiniach i przodkach.

Jeżeli chcielibyście zabrać na spektakl znajomą grupę zorganizowaną, prosimy o kontakt z koordynatorką projektu - monika.zielinska@dramaway.pl, 505 290 648.

koncepcja projektu i prowadzenie grupy: Adam Gąsecki, Aldona Żejmo-Kudelska
scenariusz spektaklu: Adam Gąsecki i aktorki
reżyseria: Adam Gąsecki
monologi i wiersze: Aktorki
obsada: Anna, Ludmiła, Ewa, Halina, Alicja, Aleksandra, Agnieszka, Daria, Sławka, Justyna, Mariola, Dorota, Alina, Milena oraz Luiza
koncepcja warsztatu pospektaklowego i prowadzenie: Aldona Żejmo-Kudelska oraz aktorki
scenografia i wykonanie obiektów scenicznych: Monika Wyrzykowska
realizacja świateł: Tomasz Kot (Centrum ŁOWICKA)
koordynacja projektu: Monika Zielińska
promocja projektu: Weronika Szmaja
partner projektu: Centrum ŁOWICKA

Projekt współfinansowany przez miasto stołeczne Warszawa.
Patroni medialni: Notes na 6 Tygodni, warszawa.ngo.pl, Warszawa za darmo - waw4free, dlaStudenta.pl, coigdzie.pl, Teatr dla Wszystkich