wydawnictwo

Augusto Boal "GRY DLA AKTORÓW I NIEAKTORÓW"

Klasyczna i najbardziej znana książka Augusto Boala, twórcy Teatru Uciśnionych. Przedstawia podstawowe zasady i przykłady nowatorskiego podejścia autora do teatru, w którym spektakl staje się narzędziem zmiany i wyzwolenia, zarówno w wymiarze indywidualnym jak i społecznym. Książka zawiera krótkie wprowadzenie zilustrowane wieloma przykładami pracy autora z zespołami teatralnymi na całym świecie, a także wybór jego najważniejszych i najbardziej znanych ćwiczeń i gier, wykorzystywanych z powodzeniem nie tylko przez aktorów, ale również trenerów, nauczycieli, wychowawców oraz terapeutów w obszarze działań edukacyjnych i społecznych.

Książka ukazała się w koedycji z Wydawnictwem Cyklady, w reaktywowanej serii DRAMA, w czerwcu 2014 roku.

Augusto Boal "GRY DLA AKTORÓW I NIEAKTORÓW"
drama
328 stron
Cena: 44,90 PLN (koszt książki) + 5 PLN (koszt przesyłki); łącznie 49,90 PLN (dane do zamówień znajdują się poniżej)
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-60279-53-3, ISBN: 978-83-60279-53-3

Z recenzji:

Książka Augusto Boala „Gry dla aktorów i nieaktorów", przetłumaczona na język polski z inicjatywy Drama Way, powinna znajdować się w podręcznej bibliotece każdego praktyka działań twórczych. Propozycje parateatralnych działań mogą bowiem mieć zastosowanie w wielu sytuacjach edukacyjnych, począwszy od pracy w placówkach oświatowych, aż po różnego rodzaju pozainstytucjonalne inicjatywy grup środowiskowych zaangażowanych społecznie. Prof. Krystyna Pankowska

Więcej o książce można przeczytać tutaj.

Sara Clifford, Anna Herrmann "TEATR PRZEBUDZENIA. PRAKTYCZNY PRZEWODNIK DLA INSTRUKTORÓW PROWADZĄCYCH ZAJĘCIA TEATRALNE Z MŁODZIEŻĄ"

Książka to podręcznik skierowany do osób pracujących z młodzieżą, które chcą wykorzystać w swoich zajęciach dramę i techniki teatralne. Książka zawiera szczegółowe wskazówki na temat tworzenia młodzieżowego teatru otwartego na problemy społeczne.

Sara Clifford, Anna Herrmann
DRAMA. TEATR PRZEBUDZENIA
drama
264 stron
Cena: 39,90 zł (koszt książki) + 5 PLN (koszt przesyłki); łącznie 44,90 PLN (dane do zamówień znajdują się poniżej)
Oprawa: miękka
ISBN: 83-86859-78-4

Więcej o książce można przeczytać tutaj.

ZAMÓWIENIA

Zamówienia prosimy składać mailowo na adres wydawnictwo@dramaway.pl wraz z podaniem:

• adresu korespondencyjnego do wysyłki książki
  • ilości zamawianych egzemplarzy

CENY

• „Gry dla aktorów i nie aktorów”: 49,90 PLN (44,90 PLN - koszt książki + 5 PLN - koszt wysyłki)
  • "Teatr Przebudzenia": 44,90 PLN (39,90 PLN - koszt książki + 5 PLN - koszt wysyłki)

DANE DO PRZELEWÓW

Drama Way Fundacja Edukacji i Kultury
ul. Chocimska 12 m.4
19195000012006004751600002
IDEA BANK S.A.